Warszawa
 
Autor:
Małgorzata
Składniki:
Chleb;
0,5 l ciepłej wody,
25 g drożdży,
1 łyżeczka cukru,
1 łyżeczka soli,
4 łyżki płatków owsianych górskich,
500 kg mąki pszennej typ 750 TOTA,
100 g otrębów pszennych TOTA,
Olej do posmarowania blaszki.
Wykonanie:
Krok 1
Do miski rozkruszamy drożdże, wsypujemy płatki owsiane, sól i cukier. Wlewamy ciepłą wodę, mieszamy i odstawiamy na 15 minut.
Krok 2
Mąkę przesiewamy, dodajemy otręby pszenne i mieszamy. Blaszkę (25x12) smarujemy olejem i posypujemy otrębami. Wykładamy ciasto. Odstawiamy na 15 minut aby podrosło.
Krok 3
Pieczemy około 1 godziny w 180 stopniach.

Smacznego ;)