10°
Warszawa
 
Autor:
Ewelina
Składniki:
Składniki na ciasto
1 szklanka mąki pszennej typ 500
2 szklanki kaszy manny
jabłka ze słoika 1 litr
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szklanki cukru, jeżeli jabłka są słodkie można pominąć
1 łyżeczka mielonych goździków
170 g. masła
Wykonanie:
Krok 1
Mąkę przesiać z proszkiem do miski, dodać kaszę mannę oraz cukier. Wymieszać.
Krok 2
Masło umieścić w zamrażarce.
Suche składniki podzielić na trzy części.
Krok 3
Do jabłek dodać mielony goździk.
Na spód naczynia do pieczenia wsypać jedną część suchych składników. Na to pół słoika jabłek.
Krok 4
Ponownie suchą część składników i drugą połowę słoika jabłek. Kończymy suchymi składnikami. Na nie należy zetrzeć masło.

Piec 170*- 60 minut.