10°
Warszawa
 
Autor:
Ewelina
Składniki:
Składniki na ciasto
250 g. twarogu półtłustego
250 g. mąki pszennej
250 g. masła
mały słoik konfitury z róży
Wykonanie:
Krok 1
Twaróg należy pokruszyć palcami lub widelcem, dodać przesianą mąkę i pokrojone masło.
Krok 2
Ciasto zagnieść, aż składniki połączą się ze sobą. Uformować kulę, owinąć ją we folię i umieścić na pół godziny w zamrażarce. Nie chodzi o to aby ciasto zamrozić, musi być zimne.
Krok 3
Po wyjęciu z zamrażarki, podzielić na trzy części. Stolnicę posypać mąką. Każdy kawałek rozwałkować na koło. Wykroić osiem trójkątów. Na szerszej krawędzi dać po jednej łyżeczce konfitury. Zwijać od szerszej strony.
Piec na formie wyłożonej papierem do pieczenia 170* -30 minut