Warszawa
 
Autor:
Małgorzata
Składniki:
Składniki na ciasto
500 g, mąki orkiszowej TOTA
2 szklanki bardzo ciepłej wody
składniki na farsz
500 g. ugotowanych ziemniaków
500 g sera białego
2 duże cebule
olej do smażenia
pieprz, sól
Wykonanie:
Krok 1
Mąkę należy przesiać do miski, wlać wodę. Na początku wymieszać łyżką, następnie rękoma.
Ciasto powinno być miękkie, raczej luźne. Porcjami nakładać na stolnicę i wałkować. Stolnicę można lekko podsypać mąką, jednak nie za dużo.

Nakładać farsz i gotować w dobrze osolonej wodzie, aż zmiękną.
Krok 2
Ugotowane zimne ziemniaki przecisnąć przez praskę, ser również. Cebulę pokroić i podsmażyć na oleju. Wymieszać z ziemniakami i serem, doprawić do smaku. Ugotowane pierożki polać również podsmażoną cebulką

Smacznego :)