Warszawa
 
Autor:
Małgorzata
Składniki:
Ciasto;
2 szklanki mąki pszennej typ 500 TOTA,
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
125 g masła,
2 jajka,
3 łyżki śmiatany 18 %,
szczypta soli,
500 g parówek,
200 g sera.
Wykonanie:
Krok 1
Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Owijamy w folię spożywczą i chowamy na godzinę do lodówki.

Ser kroimy w plasterki a następnie w słupki. Parówki przecinamy wzdłuż i układamy w środek ser.

Ciasto wałkujemyi kroimy w prostokąty na długość parówki. Układamy i zwijamy w rulon, zlepiamy brzegi.

Parówki układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.

Parówki tak przygotowane smakują na ciepło jak i zimno. Możemy podawać z sosem lub np jako dodatek do barszczu.

Smacznego ;)