10°
Warszawa
 
Autor:
Ewelina
Składniki:
2 szkl Tota! mąki tortowej typ 450
4 łyżki cukru
cukier waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia, płaskie
szklanka mleka
2 jajka
80 ml oleju  Do połowy masy potrzebne będą jeszcze
2 łyżki mleka i 
łyżka kakao.
Wykonanie:
Krok 1
W jednej misce mieszamy mąkę, oba cukry, proszek W drugiej mieszamy trzepaczką olej, jajka, mleko.
Krok 2
Łączymy zawartości obu misek i mieszamy tylko do połączenia się składników. Dzielimy masę na pół, do jednej części wsypujemy kakao i 2 łyżki mleka. Mieszamy.
Krok 3
Następnie do papilotek lub formy na muffiny przekładamy na zmianę po łyżce masy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20-25 min w 180C Do suchego patyczka😊

Smacznego!