Warszawa
 
Autor:
Małgorzata
Składniki:
Ciasto;
10 kiełbasek śniadaniowych,
150 g mąki pszennej (typ 500) TOTA,
300 g mąki pszennej graham (typ 1850) TOTA,
250 ml ciepłej wody,
30 g drożdży świeżych,
czubata łyżeczka soli,
łyżeczka cukru,
2 łyżki oleju.
Wykonanie:
Krok 1
Do miski kruszymy drożdże, dodajemy połowę wody , cukier i sól. Mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.
Krok 2
Odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia.
Kiełbaski śniadaniowe kroimy na pół.
Ciasto wałkujemy, dzielimy na równe kwadraty (10x10).
Układamy kiełbaski i zawijamy.
Układamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia.
Krok 3
Pieczemy 35 minut w 185 stopniach.
Smakują na ciepło jak i zimno. Możemy podawać z ulubionym sosem.
Smacznego ;)