10°
Warszawa
 
Autor:
Ewelina
Składniki:
200g mąka pszenna tortowa typ 450
330ml mleka
70g masła
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki cukru wanilinowego
2 jajka
szczypta soli
Wykonanie:
Krok 1
Rozpuszczamy masło i pozostawiamy do ostygnięcia
Krok 2
W misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy i sól
Krok 3
Dodajemy jajka, mleko i przestudzone masło.
Krok 4
Wszystko mieszamy mikserem na najmniejszych obrotach, do połączenia składników.
Krok 5
Odstawiamy ciasto na około 10 min.
Krok 6
Nagrzewamy gofrownicę i wylewamy ciasto.
Upieczone gofry ostudzamy na kratce.
Krok 7
Gofry można zjeść z ulubionymi owocami, cukrem pudrem, bitą śmietaną lub lodami. Wedle uznania.
Smacznego :)