Warszawa
 
Autor:
Małgorzata
Składniki:
Ciasto
Ciasto;
600 g mąki tortowej TOTA typ 500,
300 ml mleka,
2 jajka,
20 g drożdży,
100 g masła,
100 g cukru.
Farsz
Farsz;
400 g twarogu,
4 łyżki drobnego cukru,
pół szklanki wiórek kokosowych.
Wykonanie:
Krok 1
Drożdże rozkruszamy, dodajemy ciepłe mleko i cukier, mieszamy i odstawiamy na 10 minut.



Krok 2
Następnie dodajemy jajka i mąkę zagniatamy ciasto.
Krok 3
Na koniec dodajemy roztopione masło i ponownie zagniatamy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
Krok 4
Ciasto odstawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce.
Twaróg mieszamy z cukrem i wiórkami kokosowymi.
Krok 5
Ciasto dzielimy na 4 części, wałkujemy w kształt koła, następnie dzielimy na 6 trójkątów. Na każdy trójkąt wykładamy po łyżeczce sera i zwijamy tworząc rogaliki.
Krok 6
Wykładamy na blaszkę piekarnikową wysmarowaną masłem i posypaną mąką.

Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.
Krok 7
Rogaliki posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego;)