Warszawa
 
Autor:
Małgorzata
Składniki:
Ciasto ;
4,5 szklanki mąki pszennej TOTA typ 450,
2 łyżki cukru,
20 g drożdży,
2 jajka,
1 szklanka mleka,
8 łyżek oleju,
Szczypta soli,
tabliczka czekolady.
Wykonanie:
Krok 1
Drożdże i cukier rozpuszczamy w mleku, odstawiamy na 5-10 minut w ciepłe miejsce.




Krok 2
Mąkę przesiewamy. Dodajemy do mąki zaczyn i resztę składników. Zagniatamy ciasto.
Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Odstawiamy na 1 godzinkę w ciepłe miejsce.
Krok 3
Z ciasta formujemy kuleczki, spłaszczamy. Wykładamy kostkę czekolady i zlepiamy brzegi formując kulkę.
Krok 4
Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach.

Bułeczki możemy posypać cukrem pudrem.

Smacznego ;)