500 g. mąki pszennej
2 kostki masła po 200 g. każda
50 g. ciemnego kakao
4 duże jaja
2 szklanki cukru
1 szklanka mleka
2 kopiate łyżeczki proszku do pieczenia
6 małych bananów
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka cukru
60 g. gorzkiej czekolady.
Krok 1
Masło zmiksować z cukrem na puch. Dodawać stopniowo po całym jajku. Następnie na przemian wymieszane ze sobą suche składniki i mleko.
Gdy ciasto będzie już dobrze wymieszane, dodajemy pokrojone banany i mieszamy szpatułką.Następnie przekładamy do formy. Pieczemy w 170* ok. 50 minut.
Krok 2
Czekoladę należy połamać i dodać do podgrzanego z cukrem jogurtu. Wymieszać, aż powstanie czekoladowy sos. Jeszcze ciepłym polać ciasto.
Smacznego.