Krok 1
Suche składniki mieszamy razem.
Krok 2
Ubijamy całe jajka i dodajemy śmietanę, następnie wlewamy ostudzone roztopione masło
Krok 3
Łączymy wszystko i zagniatamy ciasto, a następnie chłodzimy ok.
30 min w lodówce.
Krok 4
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość około 1.5 cm (można podsypać trochę mąka)
i wycinamy większą szklanką lub ringiem kółeczko🍩 i dużo mniejsze w środku
Krok 5
Smażymy na złoty kolor na dobrze rozgrzanym oleju .
Krok 6
Posypka
Mielimy ulubione orzechy (najlepiej laskowe) na drobno lub kupujemy już rozdrobnione .
W kąpieli wodnej roztapiamy tabliczkę czekolady mlecznej
Teraz wystarczy już tylko zamoczyć naszego trochę przestudzonego donuta w czekoladzie, a następnie posypce orzechowej .
SMACZNEGO !