14°
Warszawa
 
Autor:
Małgorzata
Składniki:
Ciasto;
1 szklanka mleka,
1/3 szklanki oleju,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1 łyżka kawy rozpuszczalnej (proszek),
1/2 szklanki cukru,
łyżeczka chilli,
2 jajka,
2 szklanki mąki typ500 TOTA,
2 łyżki kakao,
tabliczka ciemnej czekolady.
Wykonanie:
Krok 1
Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia.
Dodajemy kakao, chilli i cukier, mieszamy.

Do drugiej miski wbijamy jajka, wlewamy olej i mleko i mieszamy.
Mokre składniki wlewamy do suchych i mieszamy szpatułką do połączenia się składników.
Czekoladę kroimy w kosteczkę, dodajemy do masy i mieszamy.
Blaszkę (25x12) wykładamy papierem do pieczenia.
Wlewamy masę do formy i pieczemy 50 minut w 180 stopniach.
Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego ;)