Warszawa
 
Autor:
Małgorzata
Składniki:
Ciasto;
4 jajka,
3/4 szklanki cukru,
3/4 szklanki oleju,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
3 szklanki mąki TO TA typ 450,
150 g jogurtu wiśniowego (może być dowolny).
Kruszonka;
100 g mąki TO TA typ 450,
50 g cukru,
50 g masła.
Owoce;
Około szklanki wiśni.
Wykonanie:
Krok 1
Ciasto;

Do miski wbijamy jajka i miksujemy, stopniowo wsypujemy cukier cały czas miksując.
Wlewamy olej i dalej miksujemy. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na końcu jogurt.
Krok 2
Kruszonka;

Masło, cukier i mąkę mieszamy ze soba aż powstanie kruszonka.
Krok 3
Owoce;

Wiśnie drylujemy.
Krok 4
Blaszkę o wymiarach 31x11cm smarujemy masłem i posypujemy mąką.
Wlewamy ciasto, układamy owoce i posypujemy kruszonką.
Ciasto pieczemy 50 minut w 180 stopniach.

Smacznego 😉