10°
Warszawa
 
Autor:
Ewelina
Składniki:
Kruche ciasto
4 żółtka.
40g cukru pudru.
pół łyżeczki proszku do pieczenia
8g cukru waniliowego.
200g To ta! mąki pszennej typ 500 (luksusowa)
130g masła
Muss brzoskwniowy:
Puszka brzoskwiń.
3 brzoskwiniowe/pomarańczowe galaretki.
850 ml wrzącej wody.
Krem:
500 ml śmietanki 36%.
250g serka mascarpone.
3 łyżki cukru pudru.
Beza z migdałami:.
3 białka.
150g. cukru.
2 łyżeczki skrobi ( mąki ziemniaczanej)
50g płatków migdałowych.
Wykonanie:
Krok 1
Kruche ciasto.
1. Wszystkie składniki szybko zagniatamy ręcznie i formujemy kulkę.
2. Następnie chłodzimy w lodówce przez około godzinę.
3. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, następnie wkładamy do niej rozwałkowane wcześniej ciasto.
Pieczemy około 20 minut 190 st.
Krok 2
Krem:
Wszystkie składniki ubijamy do uzyskania gęstej masy.
Krok 3
Beza:
1. Białka Ubijamy na sztywno, następnie stopniowo dodajemy cukier. Pod koniec ubijania dodajemy mąkę ziemniaczaną .
2. Na wierzch bezy sypiemy migdały.
Krok 4
Pieczemy na odwróconej blaszce wyłożonej papierem, w temperaturze 120 stopni przez około 100-110 minut w zależności od waszego piekarnika

SMACZNEJ chmurki!