Warszawa
 
Autor:
Małgorzata
Składniki:
Ciasto;
3 lub 4 dojrzałe banany,
75 g masła,
3/4 szklanki cukru,
1 jajko,
1 łyżeczka cukru waniliowego,
1 łyżeczka sody oczyszczonej,
1,5 szklanki mąki pszennej.
Wykonanie:
Krok 1
Składniki ciasta powinny być w temperaturze pokojowej.
Mąkę przesiewamy z sodą.

W misce rozgniatamy obrane banany widelcem, dodajemy rozpuszczone masło.

Dodajemy jajka, cukier i cukier waniliowy.

Dodajemy mąkę i mieszamy widelcem do połączenia się składników.

Ciasto wykładamy do blaszki (10x20) wyłożonej papierem do pieczenia.

Pieczemy 50 minut w 170 stopniach.

Studzimy.

Możemy posypać cukrem pudrem.

Smacznego ;)