10°
Warszawa
 
Autor:
Ewelina
Składniki:
4 jajka
1 szklanka cukru pudru
200 g masła
4 banany
2 i 1/2 szklanki mąki pszennej TOTA typ 450
2 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
szczypta soli
1 szklanka posiekanych orzechów
1 łyżeczka cukru waniliowego
Wykonanie:
Krok 1
Jajka wbijamy do miski i miksujemy



Krok 2
Następnie dodajemy cukier puder i roztopione masło (musi być lekko przestudzone) a na końcu zmiksowane banany.
Krok 3
W drugiej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą i solą. Dodajemy masę bananową i dokładnie mieszamy.
Krok 4
Dodajemy drobno posiekane orzechy i łączymy składniki.
Krok 5
Ciasto wykładamy do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą dużej podłużnej formy keksowej i pieczemy przez ok. 1 godzinę lub do suchego patyczka.

Smacznego!