Krok 1
Do miski przesiewamy mąkę dodajemy masło i sól, ucieramy wszytko razem.
W małej miseczce rozkruszamy drożdże, dodajemy cukier i 4 łyżki mleka, następnie wszystko mieszamy.
W misce z mąką robimy wgłębienie, wlewamy zaczyn i pozostałe mleko mieszamy.
Krok 2
Do masy dodajemy roztrzepane jajko i ponownie mieszamy.
Ciasto przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia na około 2 godziny.
Z wyrośniętego ciasta formujemy małe bułki.
Następnie bułki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i
pozostawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut
Krok 3
Bułki wstawiamy do nagrzanego piekarnika 230 stopni na 5 minut
Zmniejszamy temperaturę na 200 stopni i pieczemy około 5-10 minut do
zarumienia.
Studzimy na kratce.
Na koniec bułki smarujemy masłem i konfiturą z owoców.
Smacznego