10°
Warszawa

Zapach urlopu i wakacji? To zdecydowanie gofry!

Czy nie jest tak, kiedy zbliża się czas wyczekiwanego urlopu lub wakacji, pierwszą myśl jaka przychodzi Ci do głowy, to zjeść ulubionego gofra z owocami sezonowymi i bitą śmietaną? Gofry już tak wpasowały się w nasz wakacyjny #mood, że nie mogąc doczekać się wolnego, zaczęliśmy je przyrządzać sami w domu! Oczywiście, czasami jest fajnie zjeść taki przysmak przyrządzony przez kogoś, i w pięknych okolicznościach przyrody, ale przygotowując sobie samemu w domu, mam

Podpłomyki - jak je zrobić oraz jakiej mąki użyć?

Podpłomyki w ostatnim czasie, bardzo zyskały na popularności. Najczęściej mogliście się z nimi spotkać w indyjskiej kuchni, jako dodatek do dań głównych lub jako substytut sztućców. W Polsce podpłomyki szybko stały się naszymi ulubieńcami i zaczęły pojawiać się jako zamiennik klasycznego pieczywa, do różnego rodzaju przekąsek czy na np grilowe garden party. Podpłomyki to placki z mąki pszennej i wody, wypiekane na blasze lub patelni. Jakie plusy za nimi przemawia

Dzień pizzy! Ten przepis bez mąki się nie obejdzie!

17.01 to dzień pizzy! Tak mówią włosi! Natomiast 9 lutego również obchodzimy światowy dzień pizzy ale głównie w Hiszpanii, Polsce i Stanach Zjednoczonych! My prawdopodobnie będziemy świętować aż 2 razy w roku! W końcu kto nam zabroni? ;) Jakie mąki do tej pizzy? Jak wiecie ludzie bez wątpienia od dawna jedzą ten wyborny placek z ulubionymi dodatkami. Z biegiem czasu nasze ulubione placki zaczęły być przygotowywane z różnych mąk, wedle upodobań i smaków.

Wesołych Świąt!

Kochani, życzymy Wam wszystkim radosnych i spokojnych, pełnych ciepła i nadziei Świąt Bożego Narodzenia. Wszelkiej pomyślności, osiągnięcia sukcesów na każdym polu zawodowym i prywatnym, cierpliwości i wytrwałości w realizacji planów nie tylko tych w kuchni ale i życiu osobistym:) Życzy cały zespół To ta! mąka!

Gala "Złotego Widelca"

Z początkiem września w Warszawie odbyła się X jubileuszowa gala "Złotego Widelca". Fundacja WIP zorganizowała ją po raz kolejny! Statuetki "Złotego Widelca" trafiły w ręce najlepszych restauracji w kategoriach: restauracja hotelowa i restauracja autorska, kuchnia polska i staropolska, śródziemnomorska, międzynarodowa, orientalna oraz stek house. Głównym organizatorem i pomysłodawcą Gali był Waldemar Piórek, prezes fundacji WIP (Warto Im Pomóc) Serdecznie gratulujemy w

Produkty Tota! mąka dostępne na Chili24.pl

Miło nam poinformować, że nasze produkty pojawiły się w sklepie internetowym https://chili24.pl Zapraszamy serdeczne do zakupów!

Wspólny projekt z Międzynarodową Szkołą Sztuki Kulinarnej ASHANTI

Dwie firmy, dwóch mistrzów i Tota! MĄKA! Więcej nie możemy zdradzić, ale obserwujcie nasze profile bacznie! Będzie się bardzo dużo działo! Zapraszamy na nasze kanały społecznościowe! https://www.facebook.com/polskamakatota https://www.facebook.com/ashanti.school/

Mąka do pizzy w opakowaniu 5kg!

Wychodząc na przeciw Waszym zapytaniom wprowadziliśmy na stałe do naszej oferty Tota! mąkę do pizzy typ 00 w opakowaniu 5kg! Wygodna torebka z praktycznymi uszami! Mąka jest dostępna na www.aledobre.pl więcej mąk znajdziesz na www.tota.pl

Rodzina Tota! mąka powiększa się o kolejną #nowość

Kochani #Totamaniacy miło nam poinformować, że niebawem do grona naszych mąk dołączy kolejna mąka.... Będzie to... -Tota! mąka orkiszowa jasna typ 650! Jeśli chcecie być z nami na bieżąco zapraszamy Was na nasze social-media https://www.facebook.com/polskamakatota/ http://www.instagram.com/totamaka/ https://www.tota.pl

Ambasador Marki To ta!

Chcemy się z Wami podzielić wspaniałą informacją! Do naszego grona #Totamaniaków dołączył Marcin- Co_dzis_zjemy! jako #ambasadormarki To ta! Marcin na swoim profilu gotuje i inspiruje wszystkich dookoła!Z naszych produktów korzysta od dawna, także dobrze już nas zna i naszą ofertę produktową. Jeśli chcecie zobaczyć smaczne i efektowne posiłki na jego profilu oraz dowiedzieć się więcej o naszej mące zapraszamy Was serdecznie na profil Marcina na instagramie https: