Grudzień jest dla nas zawsze magicznym miesiącem, w powietrzu unosi się zapach choinki, domowych dań i smakołyków na choince.
Połączeniem idealnym jest dla nas unoszący się zapach świeżo ściętej choinki i wiszących na niej pierniczków. Uwielbiamy je dekorować razem z rodziną, choć i te nie udekorowane mają swój urok. Na choinkę wieszamy pierniczki kruche, a pod choinkę w koszyczku leżą pierniczki miękkie, takie idealnie pasujące do gorącej herbaty albo kakao...Aż
Już niebawem w naszej ofercie pojawi się nowy produkt od marki Tota! Mąka.
Mąka pszenna typ 405 EXTRA została stworzona na potrzeby extra lekkich i puszystych wypieków. Niewątpliwie wypieczesz z niej extra delikatne i puszyste wyroby cukiernicze jak torty, biszkopty, ciasta oraz takie które, jeszcze bardziej wymagają lekkości i bardzo dobrej elastyczności jak białe chleby, makarony, kluski czy pierogi. Mąka typ 405 EXTRA ponieważ posiada bardzo drobną, aksamitną konsystencj
Czy nie jest tak, kiedy zbliża się czas wyczekiwanego urlopu lub wakacji, pierwszą myśl jaka przychodzi Ci do głowy, to zjeść ulubionego gofra z owocami sezonowymi i bitą śmietaną?
Gofry już tak wpasowały się w nasz wakacyjny #mood, że nie mogąc doczekać się wolnego, zaczęliśmy je przyrządzać sami w domu! Oczywiście, czasami jest fajnie zjeść taki przysmak przyrządzony przez kogoś, i w pięknych okolicznościach przyrody, ale przygotowując sobie samemu w domu, mam
Podpłomyki w ostatnim czasie, bardzo zyskały na popularności. Najczęściej mogliście się z nimi spotkać w indyjskiej kuchni, jako dodatek do dań głównych lub jako substytut sztućców.
W Polsce podpłomyki szybko stały się naszymi ulubieńcami i zaczęły pojawiać się jako zamiennik klasycznego pieczywa, do różnego rodzaju przekąsek czy na np grilowe garden party.
Podpłomyki to placki z mąki pszennej i wody, wypiekane na blasze lub patelni. Jakie plusy za nimi przemawia
17.01 to dzień pizzy! Tak mówią włosi! Natomiast 9 lutego również obchodzimy światowy dzień pizzy ale głównie w Hiszpanii, Polsce i Stanach Zjednoczonych!
My prawdopodobnie będziemy świętować aż 2 razy w roku! W końcu kto nam zabroni? ;)
Jakie mąki do tej pizzy?
Jak wiecie ludzie bez wątpienia od dawna jedzą ten wyborny placek z ulubionymi dodatkami. Z biegiem czasu nasze ulubione placki zaczęły być przygotowywane z różnych mąk, wedle upodobań i smaków.
Kochani, życzymy Wam wszystkim radosnych i spokojnych, pełnych ciepła i nadziei Świąt Bożego Narodzenia. Wszelkiej pomyślności, osiągnięcia sukcesów na każdym polu zawodowym i prywatnym, cierpliwości i wytrwałości w realizacji planów nie tylko tych w kuchni ale i życiu osobistym:)
Życzy cały zespół To ta! mąka!
Z początkiem września w Warszawie odbyła się X jubileuszowa gala "Złotego Widelca". Fundacja WIP zorganizowała ją po raz kolejny! Statuetki "Złotego Widelca" trafiły w ręce najlepszych restauracji w kategoriach: restauracja hotelowa i restauracja autorska, kuchnia polska i staropolska, śródziemnomorska, międzynarodowa, orientalna oraz stek house.
Głównym organizatorem i pomysłodawcą Gali był Waldemar Piórek, prezes fundacji WIP (Warto Im Pomóc)
Serdecznie gratulujemy w
Miło nam poinformować, że nasze produkty pojawiły się w sklepie internetowym https://chili24.pl
Zapraszamy serdeczne do zakupów!
Dwie firmy, dwóch mistrzów i Tota! MĄKA!
Więcej nie możemy zdradzić, ale obserwujcie nasze profile bacznie!
Będzie się bardzo dużo działo! Zapraszamy na nasze kanały społecznościowe!
https://www.facebook.com/polskamakatota
https://www.facebook.com/ashanti.school/
Wychodząc na przeciw Waszym zapytaniom wprowadziliśmy na stałe do naszej oferty Tota! mąkę do pizzy typ 00 w opakowaniu 5kg!
Wygodna torebka z praktycznymi uszami! Mąka jest dostępna na www.aledobre.pl
więcej mąk znajdziesz na www.tota.pl